Thursday, July 12, 2012

Kelas Jahitan di Puchong

salam 

Kami menyediakan kelas menjahit setiap hujung minggu di Butik kami

-Baju kurung tradisional
-Baju kurung Moden
-Baju kebaya
-Jubah
-Blouse



1. Mengapakah anda digalakkan 
untuk mengambil kursus ini?

Anda boleh belajar apa sahaja 
fesyen kegemaran yang anda inginkan 
anda membayar mengikut jam/masa anda sendiri. 
Satu sesi 3 jam sahaja .. atau..
boleh meluangkan masa sehari selama 6 jam sekali gus 
untuk 2 minggu cuti anda. 
Semuanya mengikut waktu kelapangan 
anda sendiri (semasa waktu bekerja kami).


2. Siapakah sesuai untuk kursus ini?

Kursus ini sesuai bagi anda yang bekerja dan 
memilih hari kelapangan / cuti dengan mengisi 
kursus ini sebagai hobi.Dalam sesi kursus 
Seni Jahitan Pakaian Fesyen Pilihan ini, 
anda boleh memilih fesyen kegemaran untuk dipelajari. 
Berapa lama yang anda rasa ingin mempelajarinya, 
adalah bergantung kepada diri anda sendiri. 
Ada yang hanya mempelajari Baju Kurung atau 
Kebaya sahaja. Ada juga yang mempelajari 
hampir semua fesyen, sehingga setahun lebih.


3. Berapa lama boleh pandai? 

Jadi persoalan ini terlalu ’subjective’ berapa lama
 seseorang itu akan pandai. Bidang kemahiran 
adalah kemampuan individu, jika dilakukan 
selalu ia akan menjadi kebiasaan kemudian 
barulah menjadi mahir. Masa tidak dihadkan
 bagi setiap jenis fesyen; ada yang mengambil 
hanya 9 jam sahaja menyiapkan baju kurung & 12 jam 
untuk sepasang kebaya,ada yang tidak suka menjahit 
di dalam kelas kerana mereka hanya ingin belajar 
memotong sahaja. Pelbagai permintaan dari ramai peserta…
Anda bagaimana pula…?
Bagi yang tiada pengalaman menjahit atau 
tidak pernah menjahit, boleh pelajari teknik 
yang betul dan tepat, agar kekemasan jahitan 
tampak cantik dan dapat menaikkan mutu fabrik, 
meskipun murah harganya. Ramai yang telah 
membuktikan kemahiran diri dalam bidang ini. 
Menjahit juga memerlukan kesabaran dan 
teknik yang betul agar mudah difahami.





Harga bagi Kursus Fesyen Pilihan 


16 jam RM 250 – 1 kali seminggu(sabtu)
 x 4 jam/sesi=16 jam


Pendaftaran/Registration Fees : MYR50.00***

17 comments:

  1. saya berminat nak join...mcm mana ye?

    ReplyDelete
  2. boleh bella ctc saya yer i will explain to u :)

    ReplyDelete
  3. sy berminat nk belajar menjahit. mcm mana nk serta..

    ReplyDelete
  4. saya nak belajar menjahit. macam mana nak mendaftar?

    ReplyDelete
  5. Assalam. saya tinggal di Puchong Utama. Nak belajar jahit Jubah. Macam mana? Boleh ctc saya Seha 012 941 5976. tq

    ReplyDelete
  6. saya berminat nak join saya tinggal di putra perdana kt mana tempat belajar nie ya ctc saya 0136314860

    ReplyDelete
  7. sya pun minat juga nk belajar.. hubungi sya 0168010367

    ReplyDelete
  8. sya pun berminat sangat2.. hubungi sya 0168010367

    ReplyDelete
  9. Salam, masih ada lg ke kelas menjahit ni ??? blh contact sy, berminat ni 0175954495-meen-

    ReplyDelete
  10. Salam.sye berminat nak blaja..kat mne ye ni.018-2395845 ila.tq

    ReplyDelete
  11. di bandar kinrara puchong boleh call 012-3353561 ima

    ReplyDelete
  12. im interested pls call me 0192327048 tq

    ReplyDelete
  13. Salam...saya berminat nk join kelas jahitan...mohon text details ke 019-3391670...TQ....Nana

    ReplyDelete
  14. hye.. saya ade cuti semester bulan 10 nie... butik puan masih ambik class utk menjahit ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada ina boleh ctc saya 011-1503 3986 ima

      Delete

Followers