Followers

Wednesday, November 27, 2013

JAWATAN KOSONG



PEMBANTU BUTIK (KERJA AM) 

- Lelaki dan Wanita 
- Berpengalaman dalam bidang berkaitan. 
- Kreatif dan mampu mengendalikan urusan berkenaan pakaian pengantin/dekorasi pelamin. 
- Mempunyai kemahiran komunikasi yang baik 
- Melayu 
- Umur 20 - 25 
- Sepenuh Masa 
- Gaji permulaan RM800 - RM1000 + komisen

Thursday, September 19, 2013

MENCARI TUKANG JAHIT

Sebenarnya saya sudah penat mencari tukang jahit ini, namun saya tidak boleh berhenti disini kerana perjalanan ini masih jauh utk sampai ke destinasinya. Saya tidak harus putus asa...itu azam saya...dan saya berpegang teguh dengan janjiNYA..."Berdoalah padaKU, NESCAYA akan KU perkenankan". Segalanya saya berserah padaNYA ...moga moga DIA mempermudahkan segalanya buat saya. Saya PASRAH...mungkin ada jalan yg lebih baik bagiku yg DIKAU aturkan..Amin.

Setelah sekian lama, saya terpaksa memaksa diri utk menjahit kembali kerana permintaan semakin byk sedangkan diluar sana persaingannya teramat hebat. Apa yg saya pelajari utk menjadi Usahawan yg berjaya, kita perlu juga tahu ilmu serta kemahiran dengan apa kita ceburi. Pengalaman kehilangan tukang jahit serta mengajar tukang jahit yg BENAK berkali kali menyebabkan saya menghadapi tekanan sehingga saya mula terasa rasa ingin melepaskan perniagaan yg telah saya ceburi ini. Mujurlah saya punyai kawan2 yg sentiasa memberi sokongan bilamana keadaan saya seakan akan hampir putus asa ini. 

Kadang2 saya tidak faham kenapa org melayu kita tidak berminat dlm menjahit dan kita terpaksa mengupah tukang jahit negeri seberang. Saya beberapa kali kecewa dengan tukang jahit seberang setelah penat lelah mengajar mereka dan apabila mereka mahir, mereka mula demanding dan tidak tahu erti bersyukur. Mula hint kita nak cari tempat kerja lain....ataupun mereka kembali ke negara asal mereka dan menyambung apa yg mereka perolehi disini. Saya tidak kisah mmg itulah sifat manusia, takan selamanya mereka hendak kerja dibawah org lain...kalau ada kemahiran apa salahnya kita buka kedai pula tetapi apa yg saya kesalkan adalah sikap sombong dan gaya mereka meninggalkan kita seolah-olah angkuh menunjukkan kita ini terlalu mengharapkan mereka. Begitu juga keadaan bila kita apply utk mencari Pembantu Rumah seolah olah org Malaysia ini desperate sgt memerlukan mereka. Kalau boleh saya lebih suka org kita sendiri menjahit supaya aliran wang kita tidak senang2 mengalir ke negara mereka.

Huh...ni mcm seisi meluahkan perasaan tapi itulah yg dihadapi oleh saya lately. Penat. Sehingga tiada apa yg nak dipamerkan diblog ini..kerana fed up. 

So hari ini...Penjahit2 diluar sana..yg mahir atau separa mahir atau tak mahir tp minat sgt2 nak menjahit..menjahit dirumah pun boleh diterima...maka ini peluang anda utk berkerja dengan Butik Dnaaz. 

1. Pandai menjahit
2. Penjahit Sepenuh Masa.
3. Berkahwin/Bujang.
4. Kalau yg dah berkahwin area Shah Alam, PJ dan Puchong.
5. Gaji bergantung jumlah jahitan 

Dengan penuh harapan kepada penjahit penjahit di luar sana yg merasakan andalah yg saya cari, maka hubungilah saya dengan email detail anda di imashu2004@yahoo.com.

Nama :
Umur :
Berkahwin/Tidak berkahwin:
Pengalaman : 
Alamat :
No. Telefon:

Moga moga perniagaan butik dnaaz ini dapat diteruskan seperti sediakala. Saya sentiasa berdoa kepada DIA, saya dipertemu dengan tukang jahit yg baik, jujur dan committed dlm kerja. Amin..

Thursday, August 22, 2013

PELAMIN TERBARU 2013

Salam

sila sms/comment dibawah gambar untuk harga pelamin ini



Tuesday, June 25, 2013

TEMPAHAN PEPLUM KANAK-KANAK

Salam..kami menerima tempahan peplum kanak-kanak dari umur 1-13 tahun mengikut size standard yang kami sediakan,material Lycra Printed matching Lycra plain harga mengikut umur,jika ada pertanyaan boleh call/sms/watupps 012-3353561




















Tuesday, June 11, 2013

TUDUNG CHIFFON ALA FAREEDA


Tudung Chiffon 3 Layer Polkadot 

Fabrics: Chiffon Printed +Chiffon Plain AAA Grade

Awning: Chiffon (Full cup)

Color: 5 Lovley Colours ( Brooch included)

Size: M


Price :RM55

Postage: FREE 1 Malaysia

call/sms/watsupps 012-3353561


Harga Borong >>10 helai>>RM380 sekali dgn Brooch

Harga Borong >>20 helai>>RM560 sekali dgn Brooch









Tuesday, May 28, 2013

PROMOSI PELAMIN FRAME

PELAMIN FRAME 3 PANEL

RM3000

-PELAMIN 3PANEL
-ARCH
-WALKWAY 6X
-CARPET MERAH
-LIGHTING 2X
-BACKDROP
-PLATFORM
-CARPET BULU STAGE
-SPORTLIGHT 2X
-AKSESORI PELAMIN
-SET RENJIS
-KIPAS TANGAN 2X
-PAYUNG 2X

PAKEJ LENGKAP PELAMIN DEWAN FRAME 3 PANEL

RM4000

-PELAMIN 3PANEL
-BAJU SANDING L/P
-MAKEUP 1X
-KASUT (P)
-SET TANJAK (L)
-AKSESORI PENGANTIN
-ARCH
-WALKWAY 6X
-CARPET MERAH
-LIGHTING 2X
-BACKDROP
-PLATFORM
-CARPET BULU STAGE
-SPORTLIGHT 2X
-AKSESORI PELAMIN
-SET RENJIS
-KIPAS TANGAN 2X
-PAYUNG 2X

*TERHAD KEPADA 10 ORANG TERAWAL SAHAJA
*HARGA BELUM MASUK TRANSPORT

DNAAZ BOUTIQUE BRIDAL
(SA0151463-W)
No.24-1,Jalan DU 2,
Taman Damai Utama,
Bandar Kinrara Puchong,
47100 Puchong Selangor
Tel :03-8082 1983
H/P:012-3353 561/016-2171 052 (ima)
Email : imashu2004@yahoo.com
Web : www.butikpengantinpuchong.com
Blog : http://ratupengantin.blogspot.com
(Waktu Perniagaan 11:00 a.m - 8:00 p.m
Isnin-Sabtu)

Thursday, May 9, 2013

POLA TUDUNG FAREEDA

Pola/Template tudung

pola tudung chiffon 3 layer senang digunakan cuma tekapkan atas kain potong dan jahit,bagi mereka yang tiada basic menjahit boleh join kelas tudung kami pada hari sabtu


DNAAZ BOUTIQUE BRIDAL
(SA0151463-W)
No.24-1,Jalan DU 2,
Taman Damai Utama,
Bandar Kinrara Puchong,
47100 Puchong Selangor
Tel :03-8082 1983
H/P:012-3353561 (ima)
Email : imashu2004@yahoo.com
Web : www.butikpengantinpuchong.com
Blog : http://ratupengantin.blogspot.com
(Waktu Perniagaan 11:00 a.m - 8:00 p.m